Overleg:Water besparen

Uit Duurzame Energie Wiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg wijziging voor 1.2 Waterbesparend toilet Er zijn veel verschillende soorten water besparende toiletten tot aan toiletten die helemaal geen water gebruiken maar composteren aan toe. De belangrijkste stap is echter om een toilet te nemen wat beperkt kan spoelen, zodat er niet altijd de volle 10 liter doorheen gaat. De meeste nieuwe toiletten zijn hiervoor met twee knoppen uitgerust, maar een oud toilet kan vaak ook aangepast worden. Bij een nieuw toilet zijn er ook mogelijkheden om een geoptimaliseerd spoelsysteem te gebruiken dat zelfs bij een grote boodschap met minder water toe kan. Bij oude toiletten is het spoelvolume makkelijk te beperken door één of meerdere bakstenen in de spoelbak te plaatsen, waardoor er minder spoelwater in past. Een toilet leent zich ook uitstekend voor het gebruik van water van lagere kwaliteit dan drinkwater. Een toilet kan prima gevuld worden met regenwater. Hiervoor kan een compleet systeem gebouwd worden, maar het kan ook al zo simpel als door het vullen van de stortbak met een gieter uit de regenton.

Ik ben het hier totaal niet mee eens, en zou dit graag in overleg aanpassen. Een hele simpele en bekende manier van waterbesparing is een baksteen in de stortbak. Kies liever voor een met water of zand gevulde kunststof fles. Die gaat niet brokkelen en houdt geen aangroei en bacteriën vast. - bron: Praktischduurzaam

Er wordt weleens gezegd dat een baksteen in de stortbak water bespaart. Dit is in principe ook zo, maar er zitten een paar bezwaren aan deze manier van waterbesparing. Een baksteen is gemaakt van poreus materiaal, waardoor het gevaar bestaat dat er zich bacteriën in gaan ontwikkelen. Bovendien is er de kans dat het mechaniek door de baksteen aangetast of beschadigd wordt. - bron: Brabantwater

Door te besparen op gereinigd water, gemalen steen door het systeem krijgen wat de levensduur van je systeem (apparatuur en leidingen) verkort. In plaats van de baksteen stel ik een 2 liter plastic fles voor die gevuld is met water, of in ieder geval iets wat het bestaande systeem aan kan tasten (afhankelijk van het geïnstalleerde spoelsysteem). --247pro (overleg) 25 feb 2013 23:06 (CET)

Ik heb het aangepast. Goed idee. Dit soort dingen mag je sowieso wel direct toevoegen hoor. Ik heb echt niet alle wijsheid in pacht.--Paul (overleg) 27 feb 2013 01:17 (CET)