Overleg:Elektriciteit Besparen

Uit Duurzame Energie Wiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken

Als je het hebt over electriciteitsbesparing vind ik het erg zinvol hierbij ook het economische principe te hanteren. Eerst dat doen wat niets kost (alleen moeite) denk aan het ontdooien van een vriezer. Wordt erg vaak vergeten, potentieel 300 kwh per jaar. Dan de goedkoopste, de spaarlamp en het sluipverbruik via stekkerblokken. Enzovoort Natuurlijk onder de vermelding van wat zou je kunnen doen en wat levert dat op.

Ja, goed idee. Ik zal een beginnetje maken met de kop "Oplossingen" na meten is weten. Ik weet zo snel even geen betere benaming?
Misschien moeten we de verbruikers met hun typische verbruikwaarden ook wat beter gaan organiseren in een sorteerbare tabel, maar met welke eigenschappen? Paul 15 mei 2010 18:26 (UTC)
Oké, ik heb het nu aangepast door bij iedere groep van gebruikers een alinea met oplossingen te geven. Tevens heb ik de definitie van de drie categorieën ligt aangepast. Paul 15 mei 2010 19:07 (UTC)

In het stukje staat wat over wasdrogers. De verwijzing hierbij is naar een erg oud stukje waarin staat dat een wasdroger tot 4 kwh verbruikt. Dit is echter verouderde informatie. In de top10.hier.nu staan ook wasdrogers. Hierbij wordt ook een onzuinig model vermeld. Die komt niet verder dan 0,7kwh per cyclus.

Dit ondermijnd de geloofwaardigheid. Beter is het te vermelden wat een normaal actueel model verbruikt, wat een zuinige wasdroger verbruikt en dan vermelden dat oude apparaten nog veel meer kunnen verbruiken, tot en met 4 kwh aan toe.

Zie [1]

Die informatie kan niet echt verouderd zijn, want ik wil daarmee aangeven wat een oude droger kan verbruiken. top10.hier.nu vermeld natuurlijk een nieuwe wasmachine, maar wel een onzuinige. Er zijn echter nog veel huishoudens waar een 25 jaar oude wasdroger staat. Dus als een onzuinig model in die oude bron 4kWh verbruikt, dan zijn die dingen nog steeds in gebruik op sommige plaatsen.
Het kan echter zijn dat het niet goed overkomt dat dit voor zeer oude machines geld en ik zal even kijken hoe ik dat verbeteren kan. Dit soort kleine wijzigingen mag je trouwens in het vervolg gewoon doorvoeren en dan zet je in de samenvatting de argumenten of verwijst daar naar de overlegpagina alwaar je de argumenten geeft.