Boeken

Uit Duurzame Energie Wiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken

Er zijn erg veel boeken geschreven over duurzaamheid en al zijn thema's, daarom proberen we hier een overzicht te creëren van deze boeken.

Sustainable Energy - without the hot air[bewerken]

Dat informatie vrij moet zijn is niet iets waar alleen deze wiki in gelooft en dat een goed boek geld moet kosten wordt ook weerlegd door prof. David MacKay. Met zijn boek "Sustainable Energy - without the hot air" (Duurzame Energie - zonder de gebakken lucht) zet hij de discussie over duurzame energie op een erg toegankelijke manier weer even met beide benen op de grond. Kan Engeland voor 100% op duurzame energie overschakelen, welke maatregelen zijn hiervoor nodig en hoe rekenen we dit het beste uit?

Meteen al in de inleiding wordt er genadeloos afgerekend met alle vage termen die er in de verschillende discussie over duurzame energie gebruikt worden om zaken in het gewenste daglicht te stellen. Er wordt een duidelijke set eenheden gekozen waar consequent aan vast gehouden wordt in het hele boek. Dit zorgt ervoor dat de zeer neutrale beschouwing van alle thema's onderling goed vergelijkbaar is en duidelijk wordt wat de echte oplossingen zijn, problemen zijn en wat hun impact is. Het boek is 380 pagina's lang, maar de (verrassende) conclusie volgt al op pagina 116, waarna hij verder gaat met de technische onderbouwing van het eerste deel. Deze tweedeling en een zeer prettige schrijfstijl maakt dit boek erg toegankelijk.